Reflexions

Escrit d’un pare de l’Esplai de l’Oratori:

“Tenir fills és una experiència meravellosa”, és una d’aquelles frases fetes plenes de sentit i de raó. Igual que ser pares és una gran responsabilitat per la qual no es neix aprés, sinó que es va aprenent dia a dia. Volem preparar-los per a l’esdevenidor. El seu futur ens ocupa i preocupa. Que vagi a la millor escola possible, que tingui bons amics, que sigui treballador,…I una part important és el seu aprenentatge i vivències de valors, especialment fora de l’àmbit escolar. El carrer no és, però, molt adient, i la televisió, Internet, videojocs,.. no sempre transmeten els valors que als pares més ens agraden. Per aquests motius trobar a on confiar els nens per a que juguin, es relacionin, aprenguin, reflexionin,… i que estigui en consonància amb els nostres valors i creences no té preu.

Com a cristians haver trobat l’esplai JASD a Sant Felip Neri ens és un tresor. És magnífic trobar un Oratori a on encara s’esmercin recursos i esforços per a educar en el lleure amb valors cristians. És per donar gràcies a Déu per un mossèn com el P. Ferran que amb tota la feina i responsabilitats que comporta ésser mossèn vulgui dedicar-se, i implicar-se, personalment en aquesta tasca.

I què dir dels monitors? Quin testimoni d’entrega, quin exemple de compromís, de donació, de responsabilitat, de voluntariat! Joves que dediquen dissabtes tarda-nit als altres, que desinteressadament ofereixen vacances, imaginació, feina… per fer feliços infants i joves i ajudar-nos als pares a educar als nostres fills.

Quin orgull com a comunitat cristiana de disposar d’un esplai així!

Els pares de l’esplai hem de ser agraïts, col·laboradors, comprensius i hem de saber retornar tan que se’ns dóna i que els diners no paguen.

Hi ha vegades que recordo aquella frase de Jesús “Deixeu que els nens vinguin a mi” I amb un somriure, no imagino a Jesús fent discursos teològics, l’imagino explicant històries, paràboles, predicant amb l’exemple i, també, jugant amb els nens. “ El primer monitor” És una crida.

Tots fem Oratori, units el Regne és possible.

Categories: Grups, ORATORI